Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΠΑΜΕ - ΜΑΣ - ΠΣΟ Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της Γαλλίας

Από την παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στη γαλλική πρεσβεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στη γαλλική πρεσβεία


Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 26 Μάη παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Η κινητοποίηση είχε ως στόχο να εκφράσει την αλληλεγγύη των εργαζομένων και της νεολαίας της Ελλάδας, καθώς και της ΠΣΟ στον αγώνα των Γάλλων εργαζομένων. Σε μια προκλητική κίνηση, η πρεσβεία της Γαλλίας αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Συνδικάτων, τους οποίους «υποδέχτηκε» ο επικεφαλής ασφαλείας της πρεσβείας.

Η αντιπροσωπεία κατήγγειλε τη στάση αυτή της πρεσβείας, η οποία έρχεται ως συνέχεια των τρομοκρατικών τακτικών και απειλών της γαλλικής κυβέρνησης που στόχο έχουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών.

Το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της Γαλλίας, κατέθεσε κείμενο όπου δηλώνει:

«Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ:

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους Γάλλους συναδέλφους μας και απαιτούμε την απόσυρση των αντεργατικών μέτρων του "πακέτου Ελ Κομρί".

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία, τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα και στις οργανώσεις-μέλη της ΠΣΟ στη Γαλλία που παίζουν πρωτοπόρο ρόλο στις κινητοποιήσεις».

____________
(Διαβάστε στο συνημμένο την επιστολή του ΠΑΜΕ που παραδόθηκε στη γαλλική πρεσβεία).
Πηγή: 902
Βλέπε ακόμη:

4 σχόλια:

  1. Περασα να το βαλω σε σχολιο.
    Το εχεις αναρτησει ηδη.
    Καλη δουλεια.

    σαπορ τουτουρκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πούμε παρεμπιπτόντως ότι συνήθως στο FB αποσιωπάται ο καθοριστικός ρόλος της CGT, λες και οι αποκλεισμοί διυλιστηρίων και οι απεργίες στους πυρηνικούς σταθμούς γίνονται αυθόρμητα. Το αστείο είναι ότι και ο Ριζοσπάστης παραλείπει τις αναφορές στη ΣεΖεΤε, ίσως επειδή τη θεωρεί οπορτουνιστική.

    Ταδε έφη Σαραντάκος
    Η γελοιότητα των Συριζαίων έχει περάσει σε άλλο επίπεδο

    fedor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικη αρρωστια και σαπιλα, μη πω χειροτερα...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.