Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΣΟΥΗΔΙΑ: "Θα βλέπουμε περισσότερες «πολιτοφυλακές» από δω και πέρα’’

Γκέτεμποργκ

O συνεργάτης της εφημερίδας GP, Joakim Lamotte (φωτο) ήταν έξω δύο βράδια στη σειρά και έστελνε ανταποκρίσεις στη σελίδα του στο Facebook για να μιλήσει με ένα δικτυο πολιτοφυλακων, τους «Soldiers of Odin», ''Στρατιώτες του Odin'' και να δει πώς αυτοί εκλαμβάνονται από το κοινό. Οι «Στρατιώτες του Odin» χρησιμοποιουν συμβολα αντιμεταναστευτικα και κατ' αυτους εχουν διασυνδεσεις σ ολο το κοσμο.

«Οι γυναίκες είναι τρομοκρατημένες, όταν κινούνται έξω από την πόλη. Πολλές είπαν ότι ότι είναι θετικό το γεγονός ότι τουλάχιστον κάποιος κάνει κάτι για να αυξηθεί η ασφάλεια», γραφει o Lamotte.

Ο Joakim Lamotte δεν ήταν στο Masthuggstorget, όταν εγιναν οι συγκρουσεις μεταξύ των Στρατιωτων του Odin και άλλων άτομων στο χώρο, τη νύχτα του Σαββατου προς Κυριακή. Αλλά είχε μια συζήτηση με ορισμένα μέλη της οργάνωσης, μόλις λίγες ώρες νωρίτερα.

- Eίπαν ότι ήταν ήσυχα. Ωστόσο, ένιωσα οτι ήταν απλά θέμα χρόνου κάποιος να ενοιωθε ότι τον προκαλουσαν. Η αληθεια είναι ότι προσελκύουν βλέμματα. Υπάρχουν αρκετοι απ αυτους που είναι πολύ ψηλοί και γεροδεμενοι τυποι, με μαυρα μπουφαν με εμβληματα από πίσω, ένας από αυτούς είχε ένα αγριοσκυλο μαζί του, ορισμένοι ηταν μασκοφόροι. Είναι σαν να ειναι κανεις ετοιμος για φασαριες.

Ο σκοπός των ζωντανων μεταδοσεων του Lamotte, ήταν να συναντηθει με μέλη της ομάδας και να προσπαθήσει να περιγράψει το φαινόμενο.

 Αλλά και ο ίδιος ο δημοσιογραφος, ήθελε να λάβει μέρος στις αντιδράσεις των απλών ανθρώπων σχετικα με τις περιπολίες της ομάδας.

- Πολλοί άνθρωποι, ειδικά οι κοπελλες που μίλησα, ελεγαν ότι αυτό που κάνουν είναι καλό. Οι κοπελλες είναι τρομοκρατημενες, όταν βγαίνουν μονες έξω τα βράδια. Οι «Στρατιώτες του Odin» δεν είναι ακριβώς οι κατάλληλοι άνθρωποι για να προσφέρουν ασφάλεια, αλλά ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι θετικό το γεγονός ότι τουλάχιστον κάποιος κάνει κάτι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αντιδράσεις του κοινού δείχνουν ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.

- Πραγματικά θυμωνω, όταν το σκέφτομαι. Οι κοπελλες δεν μπορούν να πανε σ ενα παμπ χωρίς να παρενοχλουνται και αναγκαζονται να περπατανε με το κλειδί μεταξύ των αρθρώσεων του χεριου τους, όταν βγαινουν εξω μονες, ειτε και να έχουν τον αριθμο επειγοντων (112) προγραμματισμενο στο τηλέφωνό τους. Όταν διαβάζουμε για σχεδον καθημερινους βιασμούς και τα κορίτσια να είναι τρομοκρατημένα για να βγουν έξω, τότε η κοινωνία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της. Αν συνεχιστεί, θα δούμε πολλα περισσότερα δικτυα πολιτοφυλακης, λέει ο Lamotte.
Πηγή: ELVA από Göteborgs Posten

Sortera efter


Sortera efter

5 σχόλια:

  1. Mαλιστα. Αν οι Κοπελλες παρενοχλουνται απο ξενους υπαρχει τρομερο προβλημα.Αντιθετα αν η παρενοχληση ειναι απο ντοπιους δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Για ολα τα κακα στην Ευρωπη φταινε οι ξενοι....Τωρα για τα Εγκληματα που γινανε απο τους Ευρωπαιους τα ταλευταια 500 χρονια τουλαχιστον Απαπα..........αυτα ητανε με την ευλογια του Βατικανου και του Πατριαρχη. Αρα κανενα προβλημα....Ευλογησε δεσποτα....ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαφανισανε τους Ντοπιους πληθυσμους σε ολοκληρη την Αμερικανικη ηπειρο και ταυτοχρονα μεταφερανε σκλαβους απο την Αφρικη στην Αμερικη. Για μεσα στην Ευρωπη αστο να παει. Η Γη ειναι τετραγωνη ο Γιατρος ητανε μαγος Μαυρα σκοταδια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Να υπογραμμισω οτι αυτα πανε πακετο ...

    http://www.902.gr/eidisi/kosmos/93381/diamartyria-enantia-stis-idiotikopoiiseis-apo-syndikato-ergazomenon-toy-metro

    ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ συγκοινωνιων ....στην Σουηδια!!!

    (το δε επιδομα ανεργια2ς εχει παει στο μισο και εχουν αυστηροποιηθει οι προυποθεσεις )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.