Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΕ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - Ν. ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Καταγγέλλουν την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για παρουσία κληρικών σε μαθήματα

Εποχές που έχουν καταδικαστεί βαθιά στη συνείδηση του ελληνικού λαού θυμίζει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να δώσει άδεια εισόδου και παρουσίας σε κληρικούς κατά τη διάρκεια του μαθήματος των θρησκευτικών, τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Ηρακλείου και Νέας Ιωνίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν επίσης:

«Με τη συγκεκριμένη απόφαση το υπουργείο Παιδείας, θεματοφύλακας υποτίθεται των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της εκπαίδευσης, αντί να διαφυλάξει, όπως προβλέπεται, την εκπαιδευτική διαδικασία από οποιαδήποτε παρέμβαση τρίτων (και δεν εξαιρείται ούτε η Εκκλησία) παρεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα, βάζοντας μέσα στα σχολεία αυτόκλητους "τοποτηρητές" την ώρα του μαθήματος των θρησκευτικών, να παρακολουθούν και αντικειμενικά να κρίνουν αν η μέθοδος και το περιεχόμενο που χρησιμοποιεί ο εκπαιδευτικός για να κάνει το μάθημα συνάδει με τα δικά τους κριτήρια.

Η συγκυβερνώσα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι εχτές έσκιζε τα ιμάτιά της,για το διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας,σήμερα στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκεί και των αναδιαρθρώσεων που προωθεί στην Παιδεία, αναζητώντας συμμάχους, δυναμώνει τη συνεργασία της με την Εκκλησία και από κοινού επιδιώκουν να παρέμβουν σε κατευθύνσεις και θέματα γενικότερης σημασίας που έχουν να κάνουν όχι μόνο με το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, αλλά και με τον έλεγχο των ίδιων των εκπαιδευτικών στο διδακτικό τους έργο.

Οι πιο πάνω ενέργειες, που δεν είναι μεμονωμένες, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι φιλοδοξίες του νέου επικεφαλής της Μητρόπολης Ν. Ιωνίας - Φιλαδέλφειας δεν σταματούν εδώ, αλλά επεκτείνονται και με άλλες παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει την ίδια χρονική περίοδο (αρχές 2015) αυτή τη φορά σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης και αφορούν την προσχολική αγωγή.

Έτσι διεκδίκησε και διαπραγματεύτηκε με τη Δημοτική Αρχή Μπάμπαλου στο Ν. Ηράκλειο να πάρει για λογαριασμό της Εκκλησίας χώρο που ήταν ήδη χαρακτηρισμένος να γίνει δημοτικός παιδικός σταθμός, για να τον κάνει παιδικό σταθμό της Εκκλησίας. Ανεξάρτητα, αν δεν προχώρησε αυτή η επιλογή, ο δήμαρχος Ηρακλείου, ικανοποιώντας νέα απαίτηση της Μητρόπολης, παραχώρησε οικόπεδο 550 τ.μ. στο ίδιο ΟΤ 437Β1 (οικοδομικό τετράγωνο). Το οικόπεδο αυτό ήταν χαρακτηρισμένο για αθλοπαιδιές, δηλαδή ελεύθερος χώρος και παραχωρήθηκε για να χτιστεί εκκλησία αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων κατοίκων, των εκπαιδευτικών και το κυριότερο για τις ανάγκες των ίδιων των παιδιών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη Ν. Ιωνία, τη Ν. Φιλαδέλφεια, το Ν. Ηράκλειο καλούν το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη απόφαση 6482/Δ2/15-12016 που επιτρέπει την είσοδο κληρικών στις αίθουσες διδασκαλίας την ώρα του μαθήματος. Παράλληλα να αποτρέψει οποιαδήποτε εμπλοκή της εκκλησίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Καλούν τις δημοτικές αρχές των αντίστοιχων δήμων με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων να απαιτήσουν από τον υπουργό και την κυβέρνηση να ακυρώσει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο στηρίζοντας τη θέση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Γ. Σεφέρης" που απαιτεί να μην εφαρμοστεί».
Πηγή: 902
Βλέπε ακόμη:

3 σχόλια:

  1. Φασισταριά

    Αν τα έκανε αυτά ο Μητσοτάκης θα είχανε λυσάξει πως είναι φασισμός. Αυτοί παίρνουν μέτρα σφάχτες, αποφυλακίζουν φασίστες, μπάζουν παπάδες, μπάζουν το ΝΑΤΟ και δεν μας καίγεται καρφί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @σαπόρ τουτούρκι:
      Ο Μητσοτός δεν θα τόλμαγε να κάνει ούτε τα μισά από αυτά. Κοίτα και εδώ:
      https://lefterianews.wordpress.com/2016/02/26/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF/

      Δεν τους προλαβαίνεις τους μπαγάσες...

      Διαγραφή
    2. Το ειχα στειλει και στον Μπαλασοπουλο στο twitter σχετικα με ΝΑΤΟ-ΑΠΘ που παντα καταπιανοτανε με αυτα. Εχει και στο καναλι του 902 παρεμβαση φοιτητων. Οι τρελοι του χωριου. Συγκινητικα μονοι τους. Σε ληθαργο οι φοιτητες. Πολυ κριμα.

      σαπορ τουτουρκι

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.