Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΗΠΑ: 800% πάνω ο αριθμός των φυλακισμένων από τη δεκαετία του '80


Στα ύψη έχει εκτιναχθεί από τη δεκαετία του '80 ο αριθμός των φυλακισμένων στις ΗΠΑ, καθώς εκτιμάται ότι από τη δεκαετία του '80 έχει ανέβει σχεδόν κατά 800%. Αυτό τουλάχιστον σημειώνει η Αμερικανίδα αναπληρωτής γενική εισαγγελέας Σάλι Γιέϊτς σε γραπτή δήλωσή της προς αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, τονίζοντας ότι ενώ ο πληθυσμός της χώρας έχει αυξηθεί το ίδιο διάστημα, κατά περίπου 1/3, ο πληθυσμός στις ομοσπονδιακές φυλακές έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 800%.

Η Γιέϊτς απέδωσε την εκρηκτική αύξηση του αριθμού των φυλακισμένων (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Αφροαμερικανοί, ή Ισπανόφωνοι) στην αύξηση του λαθρεμπορίου και διακίνησης ναρκωτικών, αφού όπως τόνισε, «σήμερα, σχεδόν μισοί από τους κρατούμενους σε ομοσπονδιακές φυλακές είναι εκεί για αδικήματα που έχουν σχέση με ναρκωτικά». Η ίδια πρόσθεσε ότι «πάνω από 2.700.000 παιδιά στις ΗΠΑ έχουν ένα γονιό πίσω από τα σίδερα της φυλακής». Πρότεινε έτσι ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να μεταρρυθμίσουν τους κανονισμούς της φυλάκισης για υπάρχει μεγαλύτερη διαφοροποίηση μεταξύ αυτών που διαπράττουν «σοβαρά εγκλήματα» και αυτών που προβαίνουν «σε λιγότερο απειλητικές πράξεις».

Επίσημα στοιχεία από το Λευκό Οίκο αναφέρουν πως το αμερικανικό σύστημα φυλακών (σημαντικό κομμάτι του οποίου έχει παραδοθεί σε μονοπώλια...) στεγάζει το 25% των κρατούμενων στον κόσμο, ενώ ο πληθυσμός της χώρας αποτελεί μόνο το 5% του πληθυσμού του κόσμου. 

Πηγή: 902

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.