Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Περίεργη επίθεση στην Αθήνα απέναντι σε αντιφασίστα/αλληλέγγυο στο Ντονμπάς

Αναδημοσιεύουμε την είδηση όπως την πρωτοδιαβάσαμε στο site Pandiera. Χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες, η αλληλεγγύη μας προς τον σύντροφο που δέχτηκε την επίθεση είναι δεδομένη. Όπως φαίνεται η δράση υπέρ της λαϊκής, αντιφασιστικής αντίστασης του λαού του Ντονμπάς κάποιους ενοχλεί και στην Αθήνα. Υπενθυμίζουμε απλά την ωμή παρέμβαση της ουκρανικής πρεσβείας προς την πρυτανεία του ΕΜΠ προκειμένου να ακυρωθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση της Καμπάνιας κατά τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου τον περασμένο Νοέμβρη.
______________
Την Τρίτη 25/8 ο συν/ς Ν.Γ δέχτηκε επίθεση από δυο αγνώστους, πιθανώς αλλοδαπούς, με καλυμμένα χαρακτηριστικά (καπέλα τζόκευ, γυαλιά ηλίου), κατά την έξοδο από το σπίτι του στα νότια προάστια της Αθήνας, στις 12.30 μ.μ. περίπου.

Οι επίδοξοι δράστες, που είχαν στήσει καρτέρι, αιφνιδιάστηκαν όταν ο συν/ς βγαίνοντας δεν χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο ή τη μηχανή για να φύγει, αλλά προχώρησε πεζός, στην αντίθετη κατεύθυνση από τη θέση που ήταν παρκαρισμένα. Αποτέλεσμα των ενεργειών τους από αυτή την έκπληξη ήταν ο συν/ς να αντιληφθεί αμέσως τις προθέσεις τους όταν κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Ακολούθησε συμπλοκή για περίπου 10΄΄, κατά την οποία ακούστηκε μια μικρής έντασης έκρηξη, η οποία και έληξε την συμπλοκή.

Οι δυο δράστες έφυγαν, αμέσως μετά τον ήχο της έκρηξη, και ο συν/ς ξαναμπήκε στο σπίτι του όπου και διαπίστωσε ότι ήταν τραυματισμένος, κυρίως στο αριστερό χέρι. Ο συν/ς έδεσε πρόχειρα το τραύμα του και πήγε μόνος στο κοντινότερο εφημερεύον νοσοκομείο, εκεί διαπιστώθηκε εκτός των εμφανών τραυματισμών και ράγισμα οστών. Από κοντινά στο νοσοκομείο καρτοτηλέφωνα ειδοποίησε και τους συντρόφους του για το γεγονός.
Από την περαιτέρω εξέταση των τραυμάτων του συν/φου (τύπος εγκαυμάτων, χαρακτηριστική μορφή τραύματος από αέρια, διασπορά θραυσμάτων στο χέρι, σημείο ραγίσματος του οστού, τρόπος και μορφή κατανομής όλων των παραπάνω), αλλά και απ΄ το ό,τι ήταν δυνατόν να μαζευτεί από τον τόπο του περιστατικού (πεζοδρόμιο, αυτοκίνητο, πάνω στα ίδια τα τραύματα όπως θραύσματα θερμοπλαστικού χαμηλής περιεκτικότητας, τύπος εκρηκτικής ύλης κ.τ.λ), ο τραυματισμός του συν/φου (εκτός από διάφορες εκδορές μώλωπες κ.τ.λ) προήλθε από την έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού προφανώς χαμηλής έντασης που είχαν μαζί τους η δράστες (σε τσαντάκια μέσης) και δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν όπως θα ήθελαν ή το έκαναν λάθος κατά τη συμπλοκή, αφού η συμπλοκή θεωρούμε ότι δεν αποτελούσε την πρώτη τους επιλογή αλλά επιλέχτηκε ύστερα από την αλλαγή του προβλεπόμενου από αυτούς δρομολόγιο του συν/φου, και μόλις ο συν/ς αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους. Εάν η έκρηξη έγινε μέσα σε κάποιο από τα τσαντάκια τους ο τραυματισμός τους είναι σίγουρα σοβαρότερος του συν/φου. Ο τύπος των θραυσμάτων και της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για την προέλευση της επίθεσης, αν και από την αρχή εξετάστηκαν με τη βοήθεια του συν/φου όλα τα ενδεχόμενα.

Το γεγονός έχει από την επομένη καταγγελθεί και καταγραφεί…..ακόμα κανένα ενδιαφέρον από τις επίσημες αρχές…..

Να τονίσουμε εδώ ότι τα τελευταία δυο χρόνια ο συν/ς ύστερα από παραίνεση πολιτικής ομάδας ασχολείται έντονα με το ζήτημα του εμφυλίου στην Ουκρανία, μετέχει σε όλες σχεδόν τις ελληνικές αλλά και ξένες αντιφασιστικές συλλογικότητες που ασχολούνται με το ζήτημα. Ύστερα από την πρώτη του επαφή με το ζήτημα είχε διαπιστώσει το μεγάλο κενό ενημέρωσης που υπάρχει στη χώρα μας για το ζήτημα από τα κυρίαρχα μ.μ.ε., πως τα δυτικά μ.μ.ε παραποιούν τις ειδήσεις για το ζήτημα παράγοντας κοινωνικά, πολιτικά αλλά και ιστορικά θέσφατα, που δυστυχώς πολλές φορές αναπαράγει και το κίνημα. Σε αυτό το πλαίσιο είχε ξεκινήσει μια μεγάλη καταγραφή-έρευνα των γεγονότων όπως ανακοινώνονταν από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, και πως ύστερα αυτά πλασάρονταν φιλτραρισμένα στην κοινή γνώμη και τη διαμόρφωναν εν μέρει, κυρίως στις χώρες της Δύσης. Με τη βοήθεια διαφόρων συν/ων τα κείμενα είχαν μεταφραστεί με σκοπό να μαζευτούν και να εκδοθούν τώρα το Σεπτέμβρη.

Ο συν/ς μας βεβαίωσε ότι η έκδοση του υλικού δε μπορεί να σταματήσει για κανένα λόγο, αντιθέτως θα συμβάλει τα μέγιστα ώστε να γίνει η Ελλάδα επίκεντρο της διεθνιστικής αλληλεγγύης για τον αγωνιζόμενο λαό του Donbass ενάντια στις θηριωδίες των νεοναζί, και τη δημιουργία αντιφασιστικού φόρουμ στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό μέσα στο φθινόπωρο. Στον αντίποδα της βοήθειας που παρέχει η ¨πρώτη φορά αριστερά¨ στο καθεστώς της χούντας του Κιέβου (περίθαλψη τραυματιών, πολεμικό υλικό, κ.τ.λ.).

σύντροφοι – συντρόφισσες
Πηγή: solidarityantifascistukraine

3 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον συμβάν, που έχει να πει πολλά για το τι μπορεί να παίζεται κάτω από την μύτη μας...
    Έχεις καμιά ιδέα με ποιόν πολιτικό χώρο έχουν σχέση τα άτομα της: "solidarityantifascistukraine";
    Γενικά από όσα έχω παρακολουθήσει, μπορώ να πω έχουν κάνει αρκετά καλή και τίμια δουλειά για το θέμα!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      έχω την εντύπωση πως πρέπει να ξεκίνησε από κάποιους ΝΑΡίτες

      Διαγραφή
    2. Το ύφος τους πάντως, όντως κάπου προς τα εκεί δείχνει. Ευχαριστώ!

      Κώστας

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.