Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η επιστροφή του Πι-Πι

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια η προχτεσινή τοποθέτηση του Π. Παπακωνσταντίνου (πρώην ΝΑΡ και τώρα υποψηφίου με τη ΛΑΕ) στη ΕΡΤ. Γιατί, όχι μόνο αποκαλύπτει τη γνήσια διαχειριστική φύση των προτάσεων της ΛΑΕ, αλλά και γιατί προέρχεται από κάποιον που μέχρι χτες δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ αλλά ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και μάλιστα σημαίνον στέλεχος του ΝΑΡ, και βρήκε υποτίθεται στη ΛΑΕ την πραγμάτωση του «αντικαπιταλιστικού μετώπου». Διαλέξαμε το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι, όπου εξηγεί τι είναι αυτή η περιβόητη πρόταση για εθνικοποίηση των τραπεζών.
Τι μας είπε λοιπόν ο Π. Παπακωνσταντίνου;

«Εθνικοποιούμε τις τράπεζες. Χωρίς να πάρουμε ούτε ένα ευρώ από τις καταθέσεις του πολίτη. Οταν λέμε εθνικοποιούμε εννοούμε ότι εμείς έχουμε πληρώσει τις τράπεζες, μετατρέπουμε με έναν απλό νόμο τις προνομιούχες μετοχές σε κοινές και αποκτά τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος το δημόσιο, χωρίς να χάσει ούτε ένας καταθέτης μικρός ή μεγάλος ένα ευρώ. Για ποιο λόγο; Οχι επειδή είμαστε κρατιστές ή επειδή θέλουμε να κάνουμε σοβιετία, αλλά για να δώσουμε στην αγορά που διψάει την απαιτούμενη ρευστότητα, στη μικρή και μεσαία επιχείρηση...»

Τι να σχολιάσει κανείς για αυτόν τον ...γνήσιο ριζοσπαστικό, αντικαπιταλιστικό λόγο. Η τοποθέτηση μιλάει από μόνη της. Με έναν «απλό νόμο» (σας θυμίζει κάτι;) παίρνει τον έλεγχο των τραπεζών το Δημόσιο. Ποιο είναι το Δημόσιο; θα ρωτήσει κάποιος. Το καπιταλιστικό κράτος βέβαια, που δε μας εξηγούν εκεί στη ΛΑΕ πώς θα γίνει να λειτουργήσει προς όφελος του λαού. Λες και οι κρατικές τράπεζες (που θα συνεχίσουν βέβαια να είναι μετοχικές εταιρείες κατά το πρότυπο Παπακωνσταντίνου), όπως όλες οι κρατικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις που υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, λειτουργούν όχι με γνώμονα το κέρδος, αλλά με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.
Και για να μην παρεξηγηθεί κανείς διευκρινίζεται ότι όλα αυτά γίνονται με στόχο την «ενίσχυση της αγοράς», «της μικρής και μεσαίας επιχείρησης». Γιατί τότε σκίζουν τα ρούχα τους, όταν το ΚΚΕ τούς λέει ότι το πρόγραμμά τους είναι πρόγραμμα για την καπιταλιστική διαχείριση και ότι ενδιαφέρονται για την ανάκαμψη του κεφαλαίου; Μόνοι τους τα λένε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά φτάνουν να υιοθετούν (και μάλιστα από πρώην στέλεχος του ΝΑΡ) τις λασπολογίες και συκοφαντίες για «σοβιετία», που θα μπορούσε κάλλιστα να τα λέει κάθε άλλος αστός πολιτικός. Απλά ντροπή. Κάτι τέτοια ακούνε οι κεφαλαιοκράτες, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες και «τρέμουν» από τα «μεταβατικά» ή τα «αντιμνημονιακά» προγράμματα.
Πηγή: Ριζοσπάστης

14 σχόλια:

  1. Είναι γλυκιά η βουλευτική αποζημίωση...
    Επίσης η κλασική στάση του οπορτουνισμού σε στιλ όπου φυσάει ο άνεμος είναι ότι πιο βολικό!
    Έτσι ποτέ δεν έχεις την υποχρέωση να δεσμευτείς για τίποτα πολιτικά ή ιδεολογικά, και πουλάς και επαναστατιλίκι, μέχρι πάντα να ξυπνήσει ο έρμος ο λαός...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      Σωστές οι επισημάνσεις σου, πλην της πρώτης. Τελευταίος στην λίστα της ΛΑ.ΕΝ. είναι ο Πι-Πι.
      Ούτε καν βουλευτής δεν θα γίνει με αυτά και αυτά....

      Διαγραφή
    2. Δεν το είχα προσέξει, θα έχει φαντάζομαι την ευκαιρία του στο μέλλον, να εξαργυρώσει κάπως, δεν παίζει να το έκανε έτσι ελαφρά την καρδία...
      Οι οπορτουνιστές πάντα κάτι βγάζουν από τέτοιες μανούβρες!

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. @Κώστας:
      -Κοίτα πως κάνουν οι τάχαμου ΝΑΡίτες για τα ψηφοδέλτια ενός άλλου κόμματος:
      http://mao.gr/laen/

      -Ότι θέλει να εξαργυρώσει (και αυτός και άλλοι) είναι ηλίου φαεινότερο. Αυτό δείχνει όλη τους η πορεία σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, που οδηγούσε μαθηματικά εδώ.
      Το ζήτημα είναι πως σαν οπορτουνιστές είναι πολιτικά κοντόφθαλμοι και την πάτησαν.
      Από εκεί που υπολόγιζαν ως και υπουργοποίηση σε έναν επελαύνοντα ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν εκτός εκλόγιμων θέσεων σε μία του διάσπαση, στην οποία οι παραγοντίσκοι-αστέρες είναι πολύ περισσότεροι από τις πιθανές καρέκλες αφενός, πρόκειται για επιστήμονες του φραξιονισμού αφεταίρου.

      Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως όσοι την έκαναν για ΛΑ.ΕΝ. μεριά, απλά την πάτησαν...

      Διαγραφή
    4. Η αλήθεια είναι ότι όντως αλλιώς τον περίμεναν τον ΣΥΡΥΖΑ και την στάση τους γενικά, και αλλιώς τους βγήκε... Θα δούμε πολλά στο κοντινό μέλλον!

      Κώστας

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. @akrat:
      Όταν λείπει το ιδεολογικό-ταξικό έρμα...

      Διαγραφή
    2. Ζαβαρακατρανεμια. Καλη δυναμη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Έχω δει στον 902-youtube την τελευταία εβδομάδα πάνω απο 60 βίντεο. 60 φορές άκουσα την ίδια ερώτηση. 60 ΦΟΡΕΣ!!! Αν θα συνεργαστεί το ΚΚΕ με το ΛΑΕΝ, αν συμφωνούνε σε αυτα που λένε κλπ.

    Πόσες φορές πρέπει να δοθεί η ΙΔΙΑ ΑΠΛΗ απάντηση, για να γίνει κατανοητή;

    Επειδή έχει φορέσει τα ιδια ρούχα το ΛΑΕΝ, γι΄αυτο μπερδεύονται;

    ΑΛΗΣ

    Οι πνευματικά ανάπηροι υπερτερούν... κ επικρατούν.
    (Τον κακό μην τον φοβάσαι, τον χαζό να φοβάσαι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντελώς διαισθητικά, ο ίδιος ο ΠιΠι ψιλοχ... αν εκλεγεί, οπότε και διευκόλυνε με την αποδοχή της τελευταίας θέσης. Αλλά τότε γιατί πήγε στη ΛΑΕ;

    Ίσως χρειάζεται πολιτική στέγη, που δε θα μπορούσε πια να είναι η διασπασμένη ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της οποίας ένα πιθανό μέλλον είναι νέες διασπάσεις και εκφυλισμός σε γκρούπες... Κοινώς, διαολομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα.

    Λόγω όμως της δημοσιογραφικής ιδιότητας του ΠιΠι και προτέρου "έντιμου" βίου - βλ. ειρωνίες για το ΚΚΕ περί cacerolazo - υπάρχουν και άλλες εκδοχές. Βρώμικες.

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνω με τον gdmn1973, ο ΠιΠι φενεται να εχει αναλάβει ειδικο ρόλο εκει μεσα και η επιθεση φιλιας του πιλαφ αμεσως μετα το ντιμπειτ, λιγο βεβιασμενη φανηκε, σαν να τον δασκαλεψε καποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πι-πι; Ποιός πι-πι; Ναρ; Ποιό ναρ; Τι'ν τούτο; Από το τουίτερ του γραφείου τύπου της ανταρσυα:

    https://twitter.com/ANTARSYAPress/status/643100140581076992

    Συγγνώμη κύριε, ποιός είστε; Κτλ κτλ. Από τον ορίτζιναλ αυριανισμό, στην τζανετακιάδα, στο συριζογλύψιμο, στα αλαβανομέτωπα, στην στήριξη της "πρώτη φορά αριστερά" γινόμενοι κοινό του καμμένου, στις λαφαζανιές, στις λαμογιές με τους πασοκοσυριζαίους σε όσα σωματεία υπάρχουν (για τις θεσούλες στα δσ), στην βλακώδη προπαγάνδα ("το κκε θέλει εε"), στον σύγχρονο αυριανισμό ("το κκε στηρίζει μπόμπολα στις σκουριές, ζήτω ο μίχος!"), και μετά στην φασιστικής κοπής λάσπη (το παραπάνω με την ρίζα του κακού που βρίσκεται στο ότι ο τάδε είναι κακός γιατί είναι πρώην κνίτης/σταλίνας είναι made in makeleio και made in στόχος επιχείρημα, χώρια τα ξεράσματα του ακροδεξιού σεισμολόγου διευθυντή του πριν, τις αναλύσεις για τις "επαναστάσεις", και μετά καπάκι φωτό της κανέλλη με μπαλτάκο/βορίδη από δημόσιες εκδηλώσεις...).

    Τελειωμένοι, θλιβεροί, σιχαμένοι, κι οι πρώην κι οι νυν αντάρσυοι (έτσι κι αλλιώς πολιτικές διαφορές δεν έχουν, σε μια νύχτα έφυγε η μισή ανταρσυα για την λαε χωρίς να ανοίξει μύτη).

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ijon Tichy:
      Η τουϊτεριά που παραθέτεις καταδείχνει το απόλυτο του πανικού. Προφανώς βαράνε διάλυση...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.