Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

«Αριστερές» φρασούλες με δεξιά κατάληξη

Αρνιέμαι να δώσω οποιοδήποτε άλλοθι στην «Αριστερά» εκείνη, που από την αρχή έλεγε παραμύθια και πούλαγε ελπίδες. Αρνιέμαι να έχω την εκτίμηση πως «δεν ξέρανε» (ποια είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση). Οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, οι «αριστερές» φρασούλες με δεξιά κατάληξη, δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά.

Η «Αριστερά» του Τσίπρα έχει ιστορία σε αυτόν τον τόπο. Δεν τη μάθαμε χθες. Ας μην πούμε τώρα λεπτομέρειες, για τη γέννηση και την εξέλιξη αυτής της «Αριστεράς» του συμβιβασμού. Ας πούμε ότι η χρήση του όρου «Αριστερά», από αυτούς που σήμερα βάζουν τις υπογραφές τους σε μνημόνια, αποτυπώνεται σε μια λέξη: Ξεφτίλα.

Όποιος δεν έχει προσεγγίσει την ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα, μπορεί να θεωρήσει ότι Αριστερά είναι αυτή του Τσίπρα. Αυτό είναι τραγικό και δεν πρέπει να το αφήσουμε να γίνει.

Η «Αριστερά» των μεγάλων συμβιβασμών, η «Αριστερά» της ενσωμάτωσης, η «Αριστερά» που δεν είναι συγκρουσιακή, η «Αριστερά» που ξεπουλάει, δεν είναι Αριστερά. Αυτή η «Αριστερά», που αρνήθηκε τη σχέση της με το κομμουνιστικό κίνημα, για να φλερτάρει και συγκατοικήσει με τη σοσιαλδημοκρατία , δεν είναι Αριστερά. Αυτή η «Αριστερά», που παρακαλάει για μνημόνια και δέχεται τα συγχαρητήρια από όλους τους εκφραστές του συστήματος, δεν είναι Αριστερά.

«ΟΧΙ» και στην «Αριστερά» του συμβιβασμού

Το «ΟΧΙ» του λαού στο δημοψήφισμα δεν μπορεί να το αμαυρώσει η «Αριστερά» του Τσίπρα. Αρκετοί πίστεψαν πως με το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε μια διαφορετική πορεία. Χωρίς καμία αμετροέπεια θα πούμε πως δεν είχαμε καμία αμφιβολία πως η «Αριστερά» του Τσίπρα (πριν και μετά το «ΟΧΙ») θα φτάσει εδώ που έφτασε. Ο λόγος που είχαμε αυτή την εκτίμηση είναι πως η «Αριστερά» του Τσίπρα ήταν και είναι η Αριστερά του συμβιβασμού, των «διορθώσεων» του συστήματος. Ήταν και είναι η «Αριστερά» του σοσιαλδημοκρατικού προγράμματος, που καμία σχέση δεν έχει με την ανατροπή.

Το «ΟΧΙ» του λαού ήταν «ΟΧΙ» στα μνημόνια. Ο Τσίπρας έφερε μνημόνιο, άρα δεν έχει καμία σχέση με αυτό το «ΟΧΙ». Η παρακαταθήκη του «ΟΧΙ» (απέναντι σε ένα κατεστημένο που έσκουζε, απέναντι στην τρομοκρατία και την προπαγάνδα του φόβου) μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα, να υιοθετήσει τα χαρακτηριστικά του «ΟΧΙ» της ρήξης, του «ΟΧΙ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, του «ΝΑΙ» στη σύγκρουση με όλους εκείνους που θέλουν να καταδικάσουν το μέλλον μας.

Για εκείνους που μιλούν στο όνομα της Αριστεράς δεν υπάρχει «δεν ξέρω». Όλο και περισσότεροι βλέπουν πως η παραμονή στην Ευρωπαϊκή ένωση μπορεί να φέρει μόνο κι άλλα δεινά. Είναι η ώρα η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με άλλο δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας, να γίνει συγκεκριμένο σχέδιο και λύση.
Πηγή: Ημεροδρόμος

6 σχόλια:

  1. ρε διάολε, ο Λαφαζάνης πάει για δυαδική εξουσία. Δεν ψηφίζει το μνημόνιο αλλά θα μείνει υπουργός για να το μποϋκοτάρει.

    Ξέχασε ο Ημεροδρόμος την "Αριστερά" που κρύβει μέσα της ένα μικρό ενήλικο πρόσωπο που εκδίδει το σώμα του/της στην ελεύθερη αγορά του έρωτα ενώ το μακρύ χέρι του Άνδαμ Σμιθ κρατάει φαναράκι.

    Όταν φτάσουμε στο τελευταίο Μνημόνιο, καλή ώρα τώρα είμαστε στο νούμερο τρε, θα το καταλάβετε γιατί όσοι καταψηφίσουν το Μνημόνιο θα είναι το ΚΚΕ.

    Το πρώτο το έφερε ο Άβερελ Παπαντρέου, στον ρόλο αντι-Μνημονιακού ο Σαμαράς και ο Τσίπρας με τα ροζ παιδιά.
    Το δεύτερο το έφερε ο Σαμαράς, στον ρόλο αντι-Μνημονιακού ο Τσίπρας με τα ροζ παιδιά.
    το τρίτο το έφερε ο Τσίπρας, αντι-Μνημονιακοί η ΧΑ και 30 ροζ πουλάκια.
    το τέταρτο θα το φέρει ένα κοκοράκι,
    κτλ κτλ ...
    (με αυτό τον τρόπο ο Ζήνων κατάφερε να μην φτάσει ποτέ στην Ελέα, δύο τσιγάρα δρόμος μακρυά)

    Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αντι-Μνημονιακοί (με πολλά εισαγωγικά) μένουν πορδέμος και σιν-φέιν αν δεν κάνω λάθος. Α ναι και ο Πάπας,
    Το ΑΚΕΛ έχει κάψει όλα του τα κανονάκια σε μεταμορφώσεις, έγραψε κάμε όνερ και αναρωτιέται γιατί δεν μου τηλεφωνεί; γιατί;

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΧΠ:
      Στην ΕΕ, "αντιμνημονιακούς" (με πολλά εισαγωγικά όπως ορά λες) έχει καμπόσους. Μόνο που είναι ακροδεξιοί οι περισσότεροι...

      Διαγραφή
    2. όπως ορά λες=όπως ορθά λες

      Διαγραφή
  2. Οχι εγώ λεω να πουμε και πως Γεννηθηκε αυτη η αριστερα της ξεφτιλας. Ειναι αυτοι που Δολοφονησανε την Λουξεμπουργκ και τον Λημπνεχτ στην Γερμανια του 1918 και φτιάξανε τα Φρακοπς. Ειναι αυτοι που συνομώτησανε στον Κόκκινο Στρατο το 1938 για να ανατρεψουνε τους Μπολσεβικους την ωρα που θα χτυπούσε ο Χιτλερ. Ειναι αυτοι που συνθηκολογησανε στον ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ. Μετατρεψανε την ΕΔΑ σε Ενιαο ομμα διαλυοντας της Κ.Ο ΤΟ 1958. Και το 1991 επιχειρησανε την Διαλυση του ΚΚΕ. μιλαμε για τα μεγαλυτερα κατακαθια της κοινωνιας. Και να τους φτυσεις χαμενο θα παει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Αυτά τα έχουμε πει κ ξαναπεί. Τον λαό όμως τον ενδιαφέρει το έγκλημα που διαπράτουν σε παρόντα χρόνο.

      Διαγραφή
  3. TRASH. Ασφαλως και τον λαό τον ενδιαφέρουνε τα σημερινα τους εγκληματα αλλα ποτε δεν πρεπει να ξεχναμε το παρελθον. Την καλημερα μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.