Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

...με και χωρίς κουκούλα...

[...]

Η δεύτερη κατηγορία υπηρετεί το δωσιλογισμό διά του… ρεαλισμού. Αδίστακτοι εξουσιολάγνοι, οι συριζαίοι προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν τον ελληνικό λαό, σε μια προσπάθεια να κρατηθούν στην εξουσία, καθώς διαπίστωσαν ότι αυτοπαγιδεύτηκαν. «Εγώ προσωπικά αναλαμβάνω την ευθύνη της άμεσης λύσης αμέσως μετά τη δημοκρατική διαδικασία» δήλωσε ο Τσίπρας στο διάγγελμα της Τετάρτης. Μ’ άλλα λόγια, δώστε μου τη δύναμη να παραμείνω την εξουσία κι αμέσως θα υπογράψω το νέο Μνημόνιο! Οσοι γνωρίζουν από θέατρο είδαν σ’ αυτό το διάγγελμα έναν ηθοποιό που δεν πιστεύει αυτά που λέει και επειδή δεν έχει κάνει πολλές πρόβες η αστάθεια στο λόγο είναι εμφανέστατη. Λέει τα λόγια σαν να του είναι εντελώς ξένα.

Ο πανικός τους είναι απόλυτος. Και οι κινήσεις τους κινήσεις «παιδικής χαράς». Τη μια μέρα είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν με την τρόικα και την άλλη καταλήγουν σε δημοψήφισμα. Δυο μέρες μετά συμφωνούν στην πιο απεχθή εκδοχή της πρότασης των ιμπεριαλιστών δανειστών (αυτή που είχαν απορρίψει), αλλά δεν ακυρώνουν το δημοψήφισμα, εγκλωβισμένοι στην ίδια την τακτική τους.

Κάποιοι ζητούν να τελειώσουν τα παιχνίδια και να ακυρωθεί το δημοψήφισμα, για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή της συμφωνίας άμεσα. Ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης το είπε καθαρά την Τρίτη το βράδυ, χωρίς να διασαλεύσει την κομματική ή κυβερνητική ενότητα. Οπως φάνηκε από το διάγγελμα του Τσίπρα, δεν πέρασε η άποψη Δραγασάκη, Σταθάκη και πολλών βουλευτών. Πέρασε η άποψη της τριανδρίας Τσίπρα-Παππά-Φλαμπουράρη. Το κοφτό μήνυμα της Μέρκελ («από Δευτέρα τα ξαναλέμε») απαιτούσε απ’ αυτούς να αποσύρουν ντροπιασμένοι το δημοψήφισμα, χωρίς να έχουν εγγυήσεις ότι το Eurogroup θα καταλήξει οπωσδήποτε σε συμφωνία την ίδια μέρα. Τρείς ώρες καθυστέρησε το διάγγελμα. Αυτές τις τρεις ώρες αναζητούσαν προφανώς ένα συμβιβασμό: «εμείς αποσύρουμε το δημοψήφισμα, εσείς μας δίνετε καταρχήν συμφωνία απόψε». Δεν τον πέτυχαν κι έτσι εκτίμησαν πως δεν έχουν άλλη λύση από το να κάνουν το δημοψήφισμα, επιδιώκοντας μέσω της λαϊκής ψήφου την παραμονή τους στην εξουσία (ή την «ηρωική έξοδο», αν χάσουν).

Εκτίμησαν ότι μπορούν να παραμυθιάζουν τον κόσμο με τη δήθεν διαπραγματευτική χρησιμότητα του άνευ καμιάς σημασίας δημοψηφίσματος. Νομίζουν ότι μέσω του «όχι» μπορούν να κρύψουν την άνευ όρων παράδοσή τους στους ιμπεριαλιστές δανειστές και να χρησιμοποιήσουν μια επικράτηση του «όχι» ως εργαλείο, όχι για να εκβιάσουν τους ιμπεριαλιστές (αυτό έχει λήξει μετά τις δύο επιστολές Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης 30 Ιούνη), αλλά για να μείνουν στην κυβέρνηση, μολονότι οι Γερμανοί έχουν διαμηνύσει ανοιχτά ότι δε γουστάρουν να τους βλέπουν στα μάτια τους. Παίζουν τα ρέστα τους, γιατί έτσι και νικήσουν οι ανοιχτά δωσίλογοι με το «ναι», θα την κάνουν αμέσως με ελαφρά πηδηματάκια, μπας και μπορέσουν να επανακάμψουν στο μέλλον.
Απ’ όσα είπε ο Δραγασάκης το βράδυ της Τρίτης σημειώνουμε ένα από τα βασικά επιχειρήματά του υπέρ της άμεσης υπογραφής συμφωνίας. Οι ευρωπαϊκοί λαοί, είπε, έχουν πειστεί -κακώς- ότι οι Ελληνες μόνο λεφτά ζητάνε και δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους! Αρα, οι ιμπεριαλιστές δανειστές έχουν τη στήριξη των λαών τους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμάχους όχι μόνο σε επίπεδο κυβερνήσεων αλλά και σε επίπεδο λαών (δέχτηκε χαστούκι ακόμη και από τους Podemos!), οπότε δεν έχει άλλη επιλογή από το να υπογράψει τη συμφωνία που του υπαγορεύουν οι δανειστές.

Ο Τσίπρας, βέβαια, στο διάγγελμα της Τετάρτης, είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι δήθεν το δημοψήφισμα απέδωσε και θ’ αποδώσει περισσότερο από Δευτέρα. Τι απέδωσε, αλήθεια; Τη συμφωνία της κυβέρνησης με την πρόταση της τρόικας (γράφουμε αναλυτικά στις σελίδες 8-9), που θα εξαπολύσει αμέσως έναν Αρμαγεδδώνα μνημονιακών μέτρων ενάντια στον ελληνικό λαό; ‘Η μήπως το αίτημα για νέο δάνειο, το τρίτο στη σειρά, που θα συνοδεύεται από το Μνημόνιο-3; Το μόνο που μπορεί να αποδώσει η εξαπάτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού (περισσότερο «για το γαμώτο» θα ψηφίσει ο κόσμος «όχι») είναι η παραμονή της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στην εξουσία. Κι αυτό δεν είναι σίγουρο, όμως το να επιλέξεις ποια κυβέρνηση θα υπογράψει το νέο Μνημόνιο δεν είναι λαϊκή νίκη. Αντίθετα, είναι αυτοπαγίδευση του λαού στον ιστό της ιμπεριαλιστικής αράχνης. Για πρώτη φορά ένα Μνημόνιο θα εμφανιστεί σα να έχει την έγκριση του λαού!

Είναι προφανές ότι το δημοψήφισμα είναι πλέον άνευ αντικειμένου, αφού ο λαός καλείται να πει «όχι στην πρόταση των δανειστών», την οποία όμως επισήμως η κυβέρνηση ζητά να υπογράψει, έχοντας αποσύρει από το τραπέζι τη δική της μνημονιακή πρόταση (δείτε την επιστολή Τσίπρα στις σελίδες 8-9). Το κυριότερο, όμως, είναι πως το νομοσχέδιο είναι κάλπικο, αφού ό,τι και να ψηφίσει κανείς, το αποτέλεσμα θα είναι Μνημόνιο.

Με το κάλπικο δημοψήφισμά της, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κατάφερε να προκαλέσει κλείσιμο τραπεζών, εικόνες μαζικής υστερίας από συνταξιούχους που ξημεροβραδιάζονται έξω από τις τράπεζες και πάγωμα της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας, το οποίο οι καπιταλιστές φορτώνουν στους εργαζόμενους (μη πληρωμή μισθών, υποχρεωτικές αργίες, άτυπα λοκ άουτ κτλ.).

Φταίνε οι δανειστές, λέει ο Τσίπρας και επαναλαμβάνουν εν χορώ οι υπόλοιποι συριζαίοι. Οι ιμπεριαλιστές αυτοί είναι και ήταν αναμενόμενο ότι θα αντιδράσουν με την τακτική του γκάνγκστερ. Εσείς τι προετοιμασία κάνατε για ν’ αντιμετωπίσετε αυτό το ενδεχόμενο; Επί πέντε μήνες τους πληρώνατε κανονικά, ξύνοντας τον πάτο κάθε κρατικού ταμείου, με αποτέλεσμα να στεγνώσει το Δημόσιο από ρευστό. Κλείσατε τις τράπεζες και βάλατε ημερήσιο όριο ανάληψης τα 60 ευρώ. Στους συνταξιούχους όμως, που δεν έχουν κάρτα (και δεν μπορούν να βγάλουν, όπως τους κοροϊδεύετε, γιατί χρειάζονται κάποιες μέρες για την έκδοση), ρίξατε το όριο ανάληψης στα 17 ευρώ την ημέρα, αφού τους επιτρέπετε να βγάζουν μόνο 120 ευρώ τη βδομάδα, μια φορά. Λέτε να μην καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί το κάνετε αυτό; Από τη στιγμή που η ΕΚΤ πάγωσε τον ELA στα επίπεδα της Παρασκευής 26 Ιούνη, η ρευστότητα είναι άκρως περιορισμένη και τελειώνει. Ετσι, τις επόμενες μέρες θα μειώσετε στα 20 ευρώ όλα τα ημερήσια όρια αναλήψεων.

Γι’ αυτό και από Δευτέρα θα προσκυνήσετε ακόμη περισσότερο τους ιμπεριαλιστές και θα υπογράψετε ό,τι σας ζητήσουν. Αλλιώς, θα σας πετροβολούν κι αυτοί που μέχρι τώρα σας εμπιστεύονταν.
  • ΑΠΟΧΗ από το κάλπικο δημοψήφισμα.
  • Αγώνας ενάντια σε όλα τα Μνημόνια, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού,
Απόσπασμα από εκτενέστερο άρθρο της εφημερίδας "Κόντρα" της 3 Ιούνη 2015, με τίτλο "Δωσίλογοι με και χωρίς κουκούλα υφαίνουν τον ιστό της ιμπεριαλιστικής αράχνης"

4 σχόλια:

  1. Το Θεατρο του Παραλογου. Καλουνε τον λαο αυριο να διαλεξει με ποιον τροπο θα τον Σκοτωσουνε. Ειναι τοσο Αθλιοι που προκαλουνε αηδια μονο που τους βλεπεις να μιλανε.Ολα τα Καθαρματα μαζι. Τσύριζα ανταρσυα Μανιαδακηδες Καμμενος Μιχαλολιακος και οι Βιομηχανοι απο κοντα. Οτι χαραχτηρισμο και να δωσεις ειναι λιγος. Με το Ψηφοδελτιο του ΚΚΕ στο χερι καθε τιμιος Ανθρωπος ωστε να τους Φτυσει στο Προσωπο. Ευτυχως που υπαρχει το ΚΚΕ. Αισιοδοξια και δυναμη σε ολους ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηδη γίνεται προβοκατσια στον Βαθύ βόθρο και στο Λαφαζαναίικο με επιστολή του Καλαματανού που τον Παρουσιαζουνε σαν μελος του Κομματος ενω εχει διαγραφει παλαιοτερα. Επαγρυπνηση συντροφοι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία εντύπωση...

      Διαγραφή
    2. Ουτε εμενα μου κανει ρντύπωση απλα το ανεφερα για ενημερωση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.