Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κι' όμως ...νικήσαμε!

Τα αποτελέσματα του χθεσινού δημοψηφίσματος σε απόλυτο αριθμό ψήφων, όπως δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών:


Αποχή/Λευκό/Άκυρο
4.054.521
ΟΧΙ
3.458.450
ΝΑΙ
2.545.237

Και μην μου πει κανείς πως δεν μπορεί το ΚΚΕ να αρθροίσει όλα τα Λευκά/άκυρα/αποχή ως αποδοχή της πρότασης του.

Μπορεί, όσο μπορεί και ο Τσίπρας να αρθροίσει όλα τα "όχι" ως αποδοχή του (ολόιδιου με αυτό που απόρριψε ο λαός) δικού του σχέδιου στην τρόικα, και μάλιστα με την λαθροχειρία να παρουσιάζει και τους 3.458.450 ψήφους ως το 62%(!!!) των ...9.858.508 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων...

Υ.Γ.
Ναι, τρέλλα πουλάμε. Αλλά λιγότερη από την συγκυβέρνηση...

12 σχόλια:

  1. Παντως σοβαρα τωρα. Πως γινεται ολο ο καπιταλιστικος κοσμος της Ελλαδας( εκτος φαρμακων) να ειναι με το ΝΑΙ και η κυβερνηση να στηριζει ΟΧΙ.
    Καταλαβαινω οτι το ΟΧΙ θα το κανει ΝΑΙ.
    Αλλα γιατι να μην κανει εξαρχης μια κωλοτουμπα, αν εκφραζει 100% την αστικη ταξη της χωρας τοτε θα ειχε συμφωνησει εξ αρχης για να μην εχει και προβληματα στην ελληνικη οικονομια.
    Αυτα τα ρωταω γιατι αν η κυβερνηση τσιπρα εκφραζει την αστικη ταξη της χωρας τοτε γιατι τα καναλια ειπαν Ναι;
    Αν δεν εκφραζει την Α.Τ. της χωρας τοτε ειναι μια κυβερνηση συννενοημενη με ξενα κεντρα για να διαλυσει τη χωρα.
    Ο Σαμαρας τοτε μας βγαινει πατριωτης.
    Απλα δεν βλεπω κανεναν να τα εχει λυμενα αυτα και ολοι στηριζονται σε αερολογιες και γενικευσεις.
    Θα εκτιμουσα μια απαντηση μπας και μου δωσει ενα σπρωξιμο να βγω απο το αδιεξοδο.
    Παναης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Παναης:
      Εφόσον γνωρίζεις πως το ΟΧΙ στην πράξη σημαίνει ΝΑΙ (μέχρι τον Μπαρουφάκη παραίτησαν για να γλύψουν του γερμαναράδες) τότε τα πράγματα είναι απλά. Η κυβέρνηση παίζει τα πολιτικά της ρέστα (για να σώσει το δικό της τομάρι και όχι της αστικής τάξης) σε ένα δημοψήφισμα.
      Το μεγαλύτερο κομμάτι της αστικής τάξης (το μικρότερο δεν είναι μόνο οι φαρμακοβιομήχανοι, αλλά και αρκετοί ακόμη) αυτό το θεωρεί σαν έναν απαράδεκτο για τις στρατηγικές της επιλογές τυχοδιωκτισμό που κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο και τάσεται πλειοψηφικά με το ΝΑΙ.

      Αυτό δεν σημαίνει πως η συγκυβέρνηση δεν είναι αστική, αλλά πως είναι τυχοδιωκτική ως προς τις τακτικές της, στα πλαίσια πάντα της εξυπηρέτησης των αστικών συμφερόντων.

      Και όχι. Εάν οι ΣΥΡΙΖΑίοι είναι μαριονέτες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, δεν σημαίνει πως ο Σαμαρά που είναι μαριονέτα του αντίστοιχου γερμανικού, είναι κάποιου είδους "πατριώτης"...

      Ποιά ακριβώς είναι η αερολογία;
      Και ποιά η γενίκευση; Στήριξε ή όχι, το σύνολο της ελληνικής αστικής τάξης, εξαρχής τον ΣΥΡΙΖΑ;
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/blog-post_94.html

      Διαγραφή
    2. Περα απο αυτα που ειπες Τρας πρεπει να εχουμε στο νου μας οτι η οικονομια καθοριζει μεν την πολιτικη αλλα η δευτερη εχει μια σχετικη αυτοτελεια.
      Αν οι καπιταλιστες δρουσαν με τη λογικη "αυτο με συμφερει οικονομικα οποτε το εφαρμωζω αυριο στην πολιτικη ετσι νετο σκετο αδιαφορωντας για το οτι πλητει την ανταγωνιστρια ταξη χωρις να εχω φροντισει αυτην να την κοιμησω ή ενσωματωσω" τοτε δεν θα χρειαζοντουσαν πολιτικο προσωπικο. Θα ειχαμε το Λατση πρωθυπουργο και τα διευθυντικα στελεχη του υπουργους.

      ratm

      Διαγραφή
  2. Δεν γινεται την μια μερα να τα εχει βρει με τους δανειστες και την αλλη να κανει δημοψηφισμα.
    Ενα απο τα δυο πρεπει να μην ισχυει.
    Επισης αν οι πρωθυπουργοι μας ειναι μαριονετες τοτε πως η Ελλαδα ειναι ιμπεριαλιστικη χωρα; (Καταλαβαινω γιατι ηταν αλλα μετα απο ολο αυτο το οικονομικο χτυπημα μπορει να εξακολουθει να ειναι;)
    Πως ειναι δυνατον ολος ο καυγας να γινεται για τους καλυτερους ορους του κεφαλαιου( ενω ολα τα δανεια πανε στο ελληνικο κεφαλαιο και στην εξυπηρετηση του χρεους) και το κεφαλαιο να βγαινει και να πυροβολει τα ποδια του.

    Αυτο που λεω για να το συνοψισω ειναι το εξης: τις μισες μερες παρουσιαζεται η Κυβερνηση σαν την απολυτα εναρμονισμενη με τα συμφεροντα του ταδε κεφαλαιου και την επομενη με του αλλου.
    Τις μισες φορες ειναι συννενοημενη και τα κανει ολα μαζι με τους ευρωπαιους και τις αλλες το αντιθετο. Αυτο εμενα μου φαινεται αερολογια.
    Απαντα και σε αυτο το post και θα γελασεις με το επομενο που θα φανει γιατι ανοιξα την κουβεντα.
    Παναης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Παναης:
      1)"Δεν γινεται την μια μερα να τα εχει βρει με τους δανειστες και την αλλη να κανει δημοψηφισμα.
      Ενα απο τα δυο πρεπει να μην ισχυει."
      Εάν δεν ισχύει, πως εξηγείς το να κάνει η κυβέρνηση πρόταση ως βάση για την συνέχιση των διοπραγνματεύσεων, την ίδια ακριβώς πρόταση που καλούσε τον λαό να καψηφίσει στο δημοψήφισμα; Να παρουσιάζει δηλαδή την πρόταση της τρόικας ως αποτέλεσμα της λαϊκής βούλησης που ψήφισε ΟΧΙ;
      2)"Επισης αν οι πρωθυπουργοι μας ειναι μαριονετες τοτε πως η Ελλαδα ειναι ιμπεριαλιστικη χωρα;"
      Δεν είναι μαριονέτες. Τμήματα της ντόπιας αστικής τάξης εκπροσωπούν. που κάνουν τις διεθνείς τους συμμαχίες. Καμμιά φορά τα συμφέροντα των δεύτερων είναι πιο καθοριστικά, όπως συμβαίνει σε όλες τις εταιροβαρείς συμμαχίες.
      Ιμπεριαλιστική με "ενδιάμεση θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα" λέμε, και είναι πολύ συγκεκριμένο.
      3)"Πως ειναι δυνατον ολος ο καυγας να γινεται για τους καλυτερους ορους του κεφαλαιου( ενω ολα τα δανεια πανε στο ελληνικο κεφαλαιο και στην εξυπηρετηση του χρεους) και το κεφαλαιο να βγαινει και να πυροβολει τα ποδια του."
      Δεν το βλέπω να πυροβολεί τα πόδια του ιδιέταιρα, αλλά το κεφάλαιο έχει και εσωτερικές αντιθέσεις οι οποίες καμμιά φορά οδηγούν και σε "ατυχήματα", και ακόμη περισσότερο όταν αυτές διαπλέκονται με διεθή συμφέροντα. Ούτε την μικρασιατική καταστροφή φαντάζομαι πως την επιδίωξε συνειδητά τι κεφάλαιο π.χ.
      4)"τις μισες μερες παρουσιαζεται η Κυβερνηση σαν την απολυτα εναρμονισμενη με τα συμφεροντα του ταδε κεφαλαιου και την επομενη με του αλλου.
      Τις μισες φορες ειναι συννενοημενη και τα κανει ολα μαζι με τους ευρωπαιους και τις αλλες το αντιθετο. Αυτο εμενα μου φαινεται αερολογια."
      Σου φαίνεται.
      Εμένα μου φαίνεται μου φαίνεται αερολογία να μιλάς για "ευρωπαίους" ως να ήταν κάτι το εννιαίο και να βγάζεις από την εξίσωση και τον αγγλοσαξωνικό παράγοντα (ΔΝΤ).
      Από την άλλη, το σε τι τα έχει βρει με τους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστές είναι δεδομένο και συγκεκριμένο. Τα έχει βρει στην επιδίωξη τα βάρη της κρίσης να πληρώσει ο λαός. Σε αυτό υπάρχει απόλυτη σύμπνοια.
      Παράλληλα δεν έχω καμμία αμφιβολία πως εάν οι Γερμανοί ιμπεριαλιστές εξακολουθούν να θέλουν να βάλουν χέρι στο ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο (όπως παραδέχτηκε ευθαρσώς στην βουλή ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ), τότε οι κυβερνώντες μας είναι αρκετά "πατριώτες" για να ξεκινήσουν μέχρι και πόλεμο.

      Διαγραφή
  3. Μιας και αναδημοσιεύεις Κόντρα, τσέκαρε αυτό. Απολαυστικότατο.

    http://www.eksegersi.gr/issue/829/zoom/24285.%CE%9B%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%E2%80%A6-%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%BF%CF%85


    Gamotonarsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παπουτσωμενος Γατος6 Ιουλίου 2015 στις 7:23 μ.μ.

    Για να μαστε ακριβεις,απο το 4.054.521 της πρωτης γραμμης,μονο οι 310.812 ειναι απο το ακυρο και 46.341 το λευκο.Το υπολοιπο ειναι η αποχη,η οποια ειναι φουσκωμενη λογω μη ανανεωσης των εκλογικων καταλογων φανταζομαι.

    Δε στεκει να εχουν 10 εκ. ατομα δικαιωμα ψηφου στη χωρα.

    Τελος παντων,με δεδομενο τον παραλογισμο των εκλογικων κανονων (χ αντι για + κανει το ψηφοδελτιο ακυρο),ειναι δυσκολο να υπολογισουμε την επιρροη του ΚΚΕ μεσα στο ποσοστο των ακυρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Παπουτσωμενος Γατος: Κοιτάς την αποχή/λευκό και τα άκυρα των τελευταίων εκλογών, και βλέπεις πως η άυξηση τους ειναι πάνω από τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ, αν θες να δεις κάτι σοβαρό. Εγώ όμως είπα κάτι άλλο:

      " Και μην μου πει κανείς πως δεν μπορεί το ΚΚΕ να αρθροίσει όλα τα Λευκά/άκυρα/αποχή ως αποδοχή της πρότασης του.

      Μπορεί, όσο μπορεί και ο Τσίπρας να αρθροίσει όλα τα "όχι" ως αποδοχή του (ολόιδιου με αυτό που απόρριψε ο λαός) δικού του σχέδιου στην τρόικα,"

      Διαγραφή
  5. https://pbs.twimg.com/media/CJKmkCeWwAA_5yi.png:large

    για το τελευταίο σχόλιο που έγραψες. Ήδη κάποιοι πήραν φόρα...

    ΣουρΡεάλ ΑρχιΜα(ν)δρίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακομα πονανε απο την λυσσα τους που δεν μας βαλανε στο χερι. Κοντη Γιορτη. Συμφωνησανε ολοι στο Προεδρικο Μεγαρο και πανε για Μνημονιο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όταν λέμε "όλοι", να μην ξεχνάμε τους Μπαλούρδους και τους Χλαπάτσες της κυβερνώσας αριστεράς:

      http://www.902.gr/eidisi/politiki/71059/antikommoynismos-apo-tin-kyvernosa-aristera-kai-toys-filoys-tis

      Τέτοια κατάντια, ούτε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν την περιμένεις. Η φυσική τους θέση πλέον στα "πανηγύρια της πλατείας", μαζί με τα ΕΠΑΜ και τους συριζο(ψε)καμένους, μια που οι χρυσαλήτες έχουν γίνει πολύ... διακριτικοί εσχάτως.

      Και την επόμενη φορά που θα μας ζαλίσουν με τις "αναλύσεις" τους, ούτε φτύσιμο στα παρτάλια.

      gdmn1973

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.