Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Το δημοψήφισμα ως... σκακιστική κίνηση πολιτικού αμοραλισμού

1. Ο Τσίπρας έχει ως γνώμονα των ενεργειών του την διατήρηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου στην εξουσία.

2. Εάν έφερνε μια επώδυνη συμφωνία, διακινδύνευε να διασπαστεί το κόμμα του, να χάσει την δεδηλωμενη, και να καταλήξει μια σύντομη "παρένθεση".

3. Εάν τα έσπαγε με τους Εταίρους, θα αναλάμβανε την προσωπική ευθύνη οτι οδήγησε την χώρα εκτός Ευρώ χωρίς να έχει τέτοια Εντολή, οτι έδρασε "πραξικοπηματικά".

4. Προκηρύσσοντας δημοψήφισμα επι της Πρότασης των Εταίρων, και όχι καθαρά υπέρ ή κατά του Ευρώ με το ήδη γνωστό αποτέλεσμα υπέρ του Ευρώ, ισχυρίζεται οτι απλά επιζητεί με το επιδιωκόμενο ΟΧΙ να ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

5. Αν πραγματικά πιστεύει οτι το ΟΧΙ δεν θα οδηγήσει στην έξοδο απο το Ευρώ, τότε θα επρόκειτο περί Βλακός. Αλλά μάλλον το ξέρει, αλλά θέλει την ευθύνη για τυχόν Εξοδο να την πάρει το εκλογικό σώμα, ενώ εκείνος στο απυρόβλητο να προίσταται της μετάβασης στη δραχμή, διατηρώντας εαυτόν και Κόμμα στην εξουσία.

6. Αλλά ξέρει οτι το δημοψήφισμα για πολλούς θα ερμηνευθεί ως ''Ευρώ ή Δραχμή'' και οτι το ''Ευρώ'' υπερέχει συντριπτικά. Οπότε αν το ΝΑΙ υπερισχύσει, η ευθύνη για την αποδοχή της Πρότασης των Εταίρων πέφτει και πάλι στο εκλογικό σώμα, ο Τσίπρας θα αναλάβει να το εφαρμόσει, άλλωστε η δική του Πρόταση των 8 δις μέτρων είναι παραπλήσια, διατηρώντας και πάλι εαυτόν και Κόμμα στην εξουσία, και παραμένοντας ανεύθυνος και στο απυρόβλητο για τις όποιες υφεσιακές συνέπειες των μέτρων.

7. Επομένως πρόκειται για μια σκακιστική κίνηση πολιτκού αμοραλισμού χωρίς αρχές που αποβλέπει στην διατήρηση της εξουσίας ασχέτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. __________
Από Palmografos.com: Palmografos.com - Το δημοψήφισμα ως... σκακιστική κίνηση πολιτικού αμοραλισμού - Του Βασίλη Βασιλειάδη*
__________
* Ο κ. Βασιλειάδης είναι κοινωνιολόγος
__________
Αναδημοσιεύεται παρά τις διαφωνίες μας σε επί μέρους σημεία του, και κυρίως στο κομμάτι που λέει πως ενδεχόμενο ΟΧΙ θα οδηγήσει σε έξοδο από το Ευρώ. Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα ήταν το τελευταίο πράγμα στις προθέσεις της συγκυβέρνησης...

4 σχόλια:

  1. σχετικό με τον πολιτικό αμοραλισμό:
    κάποιος μάκης κοψίδης αμόλυσε μια πορδή το tvxs.gr
    ο φέλλινος φαλλός ισχυρίζεται διάφορες βλακείες για το ΚΚΕ αλλά μόλις τώρα διάβασα το βιογραφικό του και κατάλαβα.
    Δυστυχώς δεν έχω fB λογαριασμό για να αφήσω σχόλιο εκεί και ούτε προτίθεμαι να φτιάξω ένα τώρα για χάρη αυτού του ναυαγίου.

    ΑΧΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόγονος των σημερινών "true", το βογραφικό του τα λέει όλα όπως κατάλαβες.

      Διαγραφή
  2. Οκ ρε παιδια αλλα απο που και ως που το οχι σημαινει εκτος ευρω.

    Μην μπαινουμε στο τρυπακι οτι προεταιμαζεται για ρηξη ο τσιπρας.

    Αναφερομαι στο νο 5.

    tng

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @tng:
      Έχουμε ήδη και εμείς επισημάνει την πλήρη διαφωνία μας με το συγκεριμένο σημείο στο τέλος του κειμένου.
      Λίγη πιο προσεκτική ανάγνωση...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.