Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

O βιασμός της ιστορίας από τον κ.Τσίπρα

To tweet του κ.Τσίπρα από την Μόσχα*
"Για τον Στάλιν!": Σύνθημα σε σοβιετικό άρμα του Β'ΠΠ
φασισμός δεν έχει πια όνομα κύριε Τσίπρα;
-Ή μήπως φοβηθήκατε να μην στεναχωρήσετε τα καινούρια φιλαράκια της Ζωίτσας και τα δικά σας;
_________
*Το tweet του κ.Τσίπρα το βρήκαμε στο μπλογκ "αντίβαρο"

14 σχόλια:

  1. Το Αδελφο Κομμα του Τσυριζα στο Βερολινο εχει φτιαξει μνημειο για τους Γερμανους Αντιφασιστες που δηθεν δολοφονηθηκανε απο τους Μπολσεβικους απο το 1933 μεχρι το 1945. Σε αυτο το μνημειο του αισχους καταθετουνε στεφανια αδελφωμενοι Οπορτουνιστες και Φασιστες. Και μετα στην Καισαριανη βαζει στεφανι για τους 200 Κομμουνιστες που εκτελεστηκαν απο τους Φασιστες. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικα προχειρα σημειωματα ιστοριας βασει στοιχειων και οχι βασει συμπαθειων ή ιδεοληψιας:

    1. O σταλινισμος αποτελει αναμφιβολα μια απο τις εκδοχες του ολοκληρωτισμου που ενεσκηψαν στον 20ο αιωνα.

    2. Ωστοσο, ο κοκκινος στρατος πολεμωντας και εξοντωνοντας τον ναζιστικο ολοκληρωτισμο, δεν προσεφερε ανεκτιμητες υπηρεσιες στον σταλινικο ολοκληρωτισμο, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. Τα γεωπολιτικα οφελη που αποκομισε ο σταλινικος ολοκληρωτισμος απο Τη συντριβη του Αξονα ηταν -οπως απεδειξε η ιστορια Με την καταρρευση της ΕΣΣΔ- εντελως προσκαιρα, ενω τα οφελη που αποκομισε η ανθρωποτητα ειναι μακροχρονια και σταθερα, αποτελουν μια απο τις πλεον εδραιες κατακτησεις του συγχρονου πολιτισμου μας και αφορουν καθε πτυχη της ζωης μας.

    3. Επισης, Τα στελεχη του κοκκινου στρατου βρεθηκαν στο στοχαστρο των σταλινικων εκκαθαρισεων κατα τα τελη της δεκαετιας του '30 περισσοτερο απο καθε αλλη ομαδα εξουσιας στην ΕΣΣΔ, ενω πρωτοστατησαν στην προωθηση της αντισταλινικης στροφης της σοβιετικης ηγεσιας επι ΧΡΟΥΣΤΣΟΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Pierre Bezukhov:
      Διάλογο με φασίστες (γιατί πάντα εκεί καταλήγει ο αντικομμουνισμός) που ταυτίζουν τον κομμουνισμό με τον φασισμό κάτω από την εντελώς ανιστόριτη ταμπέλα "ολοκληρωτισμός", εμείς δεν κάνουμε.
      Οπότε το σχόλιο σου κανονικά θα έπρεπε να κοπεί.
      Ιστορικά τώρα, μια αυτό μπήκες να σχολιάσεις, οι άντρες και οι γυναίκες του κόκκινου στρατού, καθώς οι εκατοντάδες χιλιάδες κομμουνιστές παρτιζάνοι στον Β'ΠΠ, πολέμησαν τον φασισμό. Όχι τον "ολοκληρωτισμό".
      Α, ναι. Και τον φασισμό τον νίκησαν υπό την ηγεσία του Ι.Β.Στάλιν και των ομοϊδεατών του.
      Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια που όσες τούμπες και να κάνετε δεν σβήνει... Και αυτό είναι πραγματικότητα και όχι "ιδεοληψία".
      Υ.Γ.
      Να διαβάσεις τα απομνημονεύματα του αντισταλινικού Ζούκωφ για να δεις τι φόρο τιμής αποδίδει στον Στάλιν για την αντιφασιστική νίκη. Και γράφτηκαν μετά την "αποσταλινοποίηση", έτσι;
      Υ.Γ.2
      Αποφάσισε:
      Τα στελέχη του κόκκινου στρατού εξοντώθηκαν την δεκαετία του '30, κέρδισαν τον πόλεμο την δεκαετία του '40 ή "πρωτοστάτησαν στην αποσταλινοποίηση" το '50;
      Γιατί και τα τρία δεν γίνονται....
      Υ.Γ.3
      Τις "κατακτησεις του συγχρονου πολιτισμου μας που αφορουν καθε πτυχη της ζωης μας" μετά τις ανατροπές στις λαϊκές δημοκρατίες, τις βιώνουμε στο πετσί μας.
      Και δεν μιλάω μόνο για την οικονομική εξαθλίωση που επανήλθε δριμύτερη στον 21ο αιώνα και τους πολέμους που ξανάγιναν καθημερινότητα.
      Μέχρι και ανοιχτά ναζιστικά καθεστώτα εντός της ευρώπης έχουμε πλέον...

      Διαγραφή
    2. @Pierre Bezukhov:
      Υ.Γ.4
      Δηλαδή και οι ναζί να τον κέρδιζαν τον πόλεμο, για εσένα μία ή άλλη. Πάλι ο "ολοκληρωτισμός" θα έχανε...

      Αυτό για την περίπτωση που απορούσες γιατί αυτά που λες πάντα στην απολογία του φασισμού καταλήγουν.

      Διαγραφή
    3. Ποιος ο λόγος, υπό την ανωτέρω ανάρτηση, να διαβάζουμε το "σχόλιο" ενός φασιστοειδούς;
      Προτιμότερο να διαγραφεί.

      Κ.

      Διαγραφή
    4. @Κ.:
      Ο λόγος που διαβάσαμε και απαντήσαμε στο παραπάνω σχόλιο είναι πως ο συντάκτης του κατά πάσα πιθανότητα θεωρεί τον εαυτό του και "δημοκράτη".

      Διαγραφή
    5. Όντως. Νομίζω ότι ήταν αρκετή η ενασχόληση με το συγκεκριμένο. Γενικότερα, δεν είμαι αντίθετος στο να συμμετέχουν στη συζήτηση και μη κομμουνιστές. Αλλά παρεμβάσεις με αντικομμουνιστικό περιεχόμενο "αλλού" - κοινώς.

      Κ.

      Διαγραφή
  3. Ο Φασισμος ειναι γεννημα θρεμα του Καπιταλισμου. Η Συνωμοσια στον Κοκκινο Στρατο οργανωθηκε απο τα υπολειματα της Αστικης ταξης με επικεφαλης Ζηνοβιφ Καμενεφ Τροτσκι σε συνεργασια με τον Χιτλερ. Μπορεσανε να επικρατησουνε το 1956 λογο των τεραστιων απωλειων του 2ου ΠΠ που το ΚΚΣΕ εμεινε απο στελεχη. Και μονο οτι χρειαστηκανε 35 χρονια για να ολοκληρωθη η διαδικασια της ανατροπης δειχνει της βαθιες ριζες του Μπολσεβικισμου στην κοινωνια. Οσο για το καθε Σοσιαλφασιστακι TRASH αστο να Σκουζει.Δειχνει οτι ειμαστε στον σωστο δρομο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν νομίζω πως ο σχολιαστής "Pierre Bezukhov" έχει οποιαδήποτε σχέση με οτιδήποτε "σοσιαλ..." ή με οποιασδήποτε μορφής "οπορτουνισμό".
      Από το ψευδώνυμο του και από αυτά που λέει, παραπέμπει σε αστοφιλελεύθερες απόψεις.
      Δεν φταίμε εμείς εάν από την εποχή που δημιουργήθηκε ο λογοτεχνικός ήρωας Pierre Bezukhov, καμμία 150αριά χρόνια πριν δηλαδή, η αστική τάξη έχει εξαντλήσει την όποια προοδευτική συμμετοχή της στην ανθρώπινη ιστορία, ούτε που εδώ και καμμία 100στή χρόνια ο καπιταλισμός έχει περάσει στο πλέον αντιδραστικό, ιμπεριαλιστικό του στάδιο.

      Διαγραφή
  4. TRASH. Παντως ειναι ειλικρινης. Παραδεχεται αθελα του οτι Καπιταλισμος Φασισμος Οπορτουνισμος ειναι απο την ιδια μητρα. Σου λεει απο τις Απωλειες του Πολεμου δεν ειχε στελεχη μετα και ανελαβε ο Οπορτουνισμος. Μεσα στην τυφλωση που εχουνε δικαιωνουνε τις θεσεις του ΚΚΕ 100% ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λάβαμε ένα σχόλιο με το ψευδώνυμο "μιλανεζε", που ωστόσο μας απευθήνεται συνεχίζοντας την κουβέντα που είχαμε με τον σχολιαστή "Pierre Bezukhov" οσάν να πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

    Ας το ξεκαθαρίσει για να μπορέσει να συνεχιστεί η συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επίμαχο σχόλιο δεν πιστοποιήθηκε μια εβδομάδα μετά, οπότε και διαγράφεται.

      Διαγραφή
  6. TRASH. Ειναι το γνωστο παιχνιδι με τα ψευδωνυμα. Τους αρεσει να κανουνε τον Καραγκιοζη στις συζητησεις ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περί "ολοκληρωτισμού" (ίσως επανέλθουμε πιο συνοπτικά):

    Απ. Χαρίσης-"Ολοκληρωτισμός": Η επιστροφή της μυθολογίας του Ψυχρού Πολέμου (I)
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/01/i.html

    Απ. Χαρίσης-"Ολοκληρωτισμός": Η επιστροφή της μυθολογίας του Ψυχρού Πολέμου (II)
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/01/ii.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.