Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Πολεμικά πλοία ανοικτά της Υεμένης αναπτύσσει το Ιράν

Μάχες ιρανόφιλων - κοσμικών στο κεντρικό Άντεν

Δύο πολεμικά πλοία του έστειλε το Ιράν στον κόλπο του Άντεν, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, αποκτώντας στρατιωτική παρουσία στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Τα ιρανικά πολεμικά πλοία θα περιπολούν τον Κόλπο του Άντεν και την Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με τον Ιρανό αντιναύαρχο Χαμπιμπολάχ Σαγιαρί.

Δεκάδες ιρανόφιλοι μαχητές Χούδι, την ίδια ώρα, συγκρούστηκαν με μέλη τοπικών πολιτοφυλακών στη συνοικία Κράιταρ του Άντεν, ενώ τα τεμένη μετέδιδαν εκκλήσεις προς τους κατοίκους να συμμετάσχουν στον τζιχάντ εναντίον των σιιτών ανταρτών που προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη, η οποία βρίσκεται στη νότια Υεμένη.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι αρκετά σπίτια είχαν πάρει φωτιά αφού επλήγησαν από ρουκέτες, ενώ οι οικογένειες παρέμεναν στα σπίτια τους, καθώς μαίνονταν οι μάχες στους δρόμους.

Οι Χούδι, που συνεργάζονται με τον κοσμικό πρώην πρόεδρο της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, προωθήθηκαν στο Κράιταρ το πρωί με άρμα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, επεσήμανε αυτόπτης μάρτυρας.

Διαφωνίες εντός Πακιστάν για τη στήριξη στη Σ. Αραβία 

Στο Πακιστάν, εξάλλου, βουλευτές τάχθηκαν κατά της στρατιωτικής επέμβασης της χώρας τους στην Υεμένη, καθώς συνεχίστηκε στη Βουλή η συζήτηση για το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας να συμμετάσχει το Ισλαμαμπάντ στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Χούδι.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ αναμένεται να φτάσει εντός της ημέρας στο Πακιστάν, όπου θα καλέσει το Ισλαμαμπάντ να απορρίψει το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας.

«Η Υεμένη δεν είναι δικός μας πόλεμος. Η συμβουλή μας προς την κυβέρνηση είναι ότι ο στρατός δεν πρέπει να πάει», είπε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Σιρίν Μαζάρι.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ έχει επισημάνει ότι θα υπερασπιστεί «την εδαφική ακεραιότητα» της Υεμένης, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι δεσμεύσεις έχει δώσει προς τη Σαουδική Αραβία.
Πηγή: Ναυτεμπορική
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.