Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Η Ιστορική Σημαία που υψώθηκε στο Ράιχσταγκ, στα Καλάβρυτα

Την ιστορική σημαία του Κόκκινου Στρατού που υψώθηκε στις 30 Απριλίου του 1945 πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ (καγκελαρία της Γερμανίας) στο Βερολίνο και σηματοδότησε την νίκη απέναντι στο Ναζισμό, έφεραν μαζί τους οι Ρώσοι ναύτες και ύψωσαν στα Καλάβρυτα μπροστά στο μνημείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Ηταν 30 Απριλίου του 1945 και ώρα 21.50 όταν ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ. Αμέσως μετά, ο διοικητής της 3ης στρατιάς κρούσης στρατηγός Β. Ι. Κουζνετσόφ, που παρακολουθούσε προσωπικά την ιστορική μάχη κατάληψης του Ράιχσταγκ, πήρε στο τηλέφωνο το κέντρο διοίκησης και ανακοίνωσε στο στρατάρχη Ζούκοφ: «Στο Ράιχσταγκ κυματίζει η κόκκινη σημαία! Ζήτω, σύντροφε στρατάρχη!»
Παρόλο που δεν είχαν τελειώσει οι μάχες και τα ναζιστικά στρατεύματα συνέχιζαν να αμύνονται μέσα στο Βερολίνο, το γεγονός είχε ξεχωριστή σημασία.
Ηταν πια φανερό πως ο πόλεμος στην Ευρώπη από στιγμή σε στιγμή τελείωνε οριστικά.
Πηγή: kalavrytanews
Βλέπε ακόμη:

6 σχόλια:

  1. Παντως ειναι ιδιαιτερα ενοχλητικο ο τροπος που χρησιμοποιουνε για να γιορτασουνε την 9η Μαη σαν νικη εναντια στον Φασισμο ξεχωριστα απο τον Καπιταλισμο που τον γενναει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Τουλάχιστον οι Ρώσοι την θυμούνται ως νίκη ενάντια στον φασισμό. Στην ΕΕ είναι η "μέρα της Ευρώπης" (μη χέσω....)

      Διαγραφή
  2. TRASH. Πραγματικα στην Ε.Ε ειναι οπως ακριβως το λες. Αλλα και αυτος ο Αντιφασισμος απο την Αστικη Ταξη της Ρωσιας δεν λεω οτι ειναι το ιδιο αλλα οπως και να το κανεις μπερδεμα ειναι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν είναι ο "αντιφασισμός" της Ρώσικης αστικής τάξης Παναγιώτη. Ο αυθεντικός αντιφασισμός ενός λαού με καμμιά 30αριά εκατομύρια νεκρούς στον αντιφασιστικό αγώνα είναι, που η Ρώσικη αστική τάξη δεν μπορεί να τον παρακάμψει.
      Οπότε μην έχοντας και πολλές επιλογές "γλύφει το χέρι που δεν μπορεί να δαγκώσει"...

      Διαγραφή
    2. TRASH. 30αρια εκατομυρια νεκρους οι λαοι της ΕΣΣΔ στο συνολο στον αντιφασιστικο αγωνα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. TRASH. Αυτο δεν το συζηταμε καθολου δεν το εγραψα γιατι θεωρειτε αυτονοητο 100%. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.