Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μπαρουφάκης: Η Ελλάδα προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να αποπληρωθεί κανονικά η δόση της 9ης Απριλίου προς το ΔΝΤ μετέφερε στην επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνάντηση που είχε μαζί της στην Ουάσινγκτον, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα «προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της».

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι η συνάντηση εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και ήταν παραγωγικότατη, ενώ αναφέρει πως «ως επί το πλείστον συζητήθηκε το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, με τον Υπουργό Οικονομικών να τονίζει πως η κυβέρνηση εξελέγη στην βάση ενός πολυσχιδούς και σε βάθος μεταρρυθμιστικού προγράμματος, το οποίο είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά στην κα Λαγκάρντ».

«Περαιτέρω συζητήθηκε μια συγκεκριμένη διαδικασία με την οποία θα βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των συνομιλιών του Brussels Group, με παράλληλη ενίσχυση της διαδικασίας συγκομιδής τεχνικών δεδομένων από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Από την πλευρά της, η Κριστίν Λαγκάρντ, σε γραπτή ανακοίνωσή της, αναφέρει πως επικροτεί την επιβεβαίωση που έλαβε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών πως η Αθήνα θα καταβάλει την οφειλή της προς το Ταμείο στις 9 Απριλίου και σημειώνει ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει σε φάση βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και για να τονωθεί η απασχόληση.

Όπως τονίζει η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συμφώνησε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων, υπογραμμίζοντας ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για πιθανή χρεοκοπία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας.

Επίσης, η Κριστίν Λαγκάρντ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας για τη βελτίωση της ικανότητας των τεχνικών κλιμακίων στη συνεργασία τους με τις αρχές.

Τη Δευτέρα το πρωί, ώρα Ουάσινγκτον, ο κ. Βαρουφάκης θα γίνει δεκτός από την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα έχει συνομιλία με την σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα, Caroline Atkinson.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Από ότι καταλαβαίνετε μας δουλεύουν κα-νο-νι-κό-τα-τα!
Και δεν αναφερόμαστε καν, σε σχέση με την δική μας άποψη επί του ζητήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.