Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Τις κάλτσες! (αλλιώς: η αποκαθήλωση ενός φαύνου)

Οι παλαιοί ποδοσφαιρόφιλοι θα θυμούνται γνωστό γραφικό προπονητή, ο οποίος είχε φτάσει σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου και φώναζε, έχοντας κάνει χωνί τα χέρια του: «τις κάλτσες, τις κάλτσες». Πλησίαζε το τέλος του αγώνα, η ομάδα έπρεπε να κάνει καθυστέρηση, αλλά ο παίχτης που ετοιμαζόταν να χτυπήσει το φάουλ είχε ξεχάσει τις οδηγίες του κόουτς: όταν θέλουμε να κάνουμε καθυστέρηση, κάθε φορά που είναι να χτυπήσουμε φάουλ, κόρνερ ή πλάγιο, πρώτα ταχτοποιούμε με αργές κινήσεις τη φανέλα μέσα στο σορτσάκι και μετά σκύβουμε και με ακόμη πιο αργές κινήσεις κατεβάζουμε τις κάλτσες και μετά τις ξανανεβάζουμε.

Θυμηθήκαμε το περιστατικό γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να υπερασπιστούμε τον Μπαρουφάκη, καθώς έχει αρχίσει μεθοδικά η αποκαθήλωσή του από το υψηλό βάθρο που τον είχαν τοποθετήσει. Οπως συμβαίνει πάντοτε σε ανάλογες περιπτώσεις, η «επιχείρηση αποκαθήλωση» έχει αρχίσει από τα ΜΜΕ, με κυβερνητική εντολή προφανώς (η οποία μεταφέρεται με τη γνωστή μέθοδο των ψιθύρων).
Δεν έχει ιδέα από διαπραγμάτευση - Εξόργισε τον Σόιμπλε με τη συμπεριφορά του - Δεν κατάφερε να κάνει φίλο ούτε έναν υπουργό στο Eurogroup - Καθυστέρησε ανεξήγητα να προωθήσει την υλοποίηση της συμφωνίας της 20ής του Φλεβάρη - Με όσα έλεγε περί δημιουργικής ασάφειας καλλιέργησε κλίμα καχυποψίας των εταίρων έναντι της ελληνικής κυβέρνησης - Παραμέρισε τον Χουλιαράκη, που ήταν αποδεκτός από τους εταίρους, για να βάλει τον έμπιστό του Θεοχαράκη, επειδή ο Χουλιαράκης ανήκει στο περιβάλλον του Δραγασάκη - Περισσότερο εμφανίζεται στα ΜΜΕ παρά κάθεται στο υπουργείο του να δουλέψει.
Αυτά και πολλά παρόμοια γράφονται και λέγονται σε βάρος του «ροκ σταρ» της νέας συγκυβέρνησης, για να έρθει στο τέλος η κατακλείδα: ευτυχώς που ο Τσίπρας το κατάλαβε, άρπαξε μόνος του το τιμόνι και κατάφερε να συμμαζέψει την κατάσταση, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη και με τις Βρυξέλλες και με το Βερολίνο.

Τι είναι ο Μπαρουφάκης; Ενας φαύνος της πολιτικής. Ενας μοντέρνος γιδοβοσκός που αντί να βόσκει το κοπάδι του στις πλαγιές του Παλατίνου και να συμμετέχει σε οργιαστικές τελετές, κλήθηκε να κάνει πολιτικά όργια, παράλληλα με μια επιχείρηση γοητείας του πόπολου, που υπακούει στα στάνταρ του αστικού lifestyle. Κλήθηκε «να παίξει καθυστέρηση», αφού προηγουμένως δώσει με το δικό του τρόπο το σόου της «σκληρής διαπραγμάτευσης». Ποιος θα ξεχάσει το σύνθημα που φώναζαν οι συριζαίοι στα «συλλαλητήρια αξιοπρέπειας και αντίστασης»; «Εκανες τη Μέρκελ να τρέμει σαν κλαράκι, Βαρουφάκη, Βαρουφάκη»!

Σε αντίθεση με τον παίχτη του γραφικού προπονητή που ξέχασε τις οδηγίες, ο Μπαρουφάκης άκουσε καλά τις οδηγίες του Τσίπρα: «τις κάλτσες!». Και το εφάρμοσε κατά γράμμα. Φλόμωσε τους γιουρογκρουπάριους με ομιλίες κολεγιακού σεμιναριακού επιπέδου, κάνοντάς τους τα νεύρα τσατάλια. Κι όταν ο Τσίπρας είδε πως 30 τουλάχιστον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν πως είναι κατά της συμφωνίας της 20ής του Φλεβάρη, ο Μπαρουφάκης μηχανεύτηκε τον όρο «δημιουργική ασάφεια», κλείνοντας με πονηριά το μάτι στο ελληνικό κοινό: «τους τη φέραμε των κουτόφραγκων».

Ο Μπαρουφάκης προσέφερε υπηρεσίες στους Τσιπραίους. Τον είχαν ανάγκη, γιατί ήταν ο σόουμαν της παρέας. Με τα σόου που έδινε, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Τσίπρας και η παρέα του έπαιζαν το θεατρικό έργο «σκληρή διαπραγμάτευση». Αυτό του ζήτησαν να κάνει, αυτό έκανε. Μέσα από τα καμώματά του παραμύθιασαν τον ελληνικό λαό, κέρδισαν χρόνο που τους ήταν απαραίτητος για να μανιπουλάρουν και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό, ενώ έχουν κι έναν αποδιοπομπαίο τράγο για να του φορτώσουν πολλά και διάφορα. Να πουν ότι θα μπορούσαν να κερδηθούν περισσότερα, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω των χειρισμών του Βαρουφάκη.

Ομως, ό,τι συνέβη και ό,τι θα συμβεί είναι από την αρχή μέχρι το τέλος «έργο Τσίπρα και σίας».
Πηγή: Κόντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.