Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

«Φτάνει πια η κοροϊδία» φώναξαν οι καθαρίστριες

Κινητοποίηση χτες, με αίτημα την επαναπρόσληψή τους. Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ


Από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Φτάνει πια», φώναξαν με μια φωνή απολυμένες καθαρίστριες και καθαριστές του υπουργείου Οικονομικών, που έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά. Πρόκειται για τις 300 καθαρίστριες που εργάζονταν στις εφορίες με μηνιαίες Συμβάσεις έργου, ορισμένες από αυτές για περισσότερα από 10 χρόνια. Η δική τους υπόθεση διαχωρίστηκε από τις 600 καθαρίστριες αορίστου χρόνου του ΥΠΟΙΚ, που απολύθηκαν και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να τις επαναπροσλάβει.

Η οργή και η αγανάκτησή τους χτες ξεχείλισε καθώς η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις που μοίρασε προεκλογικά, σήμερα δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση να επανέλθουν κι αυτές στη δουλειά. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που κατατίθεται εντός των ημερών, δεν προβλέπει τίποτα για τις ίδιες και το πρόβλημά τους. «Συνταγματικό κώλυμα», επικαλέστηκε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος. Στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία τους, στην ουσία προσπάθησε να μετατρέψει ένα ζήτημα που απαιτεί πολιτική λύση σε στενά νομικό πρόβλημα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ και αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Καθαριστριών Αττικής. Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπεία της ΟΓΕ, που, σε ανακοίνωσή της, τονίζει: «Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά δε συμβιβάζεται με την κοροϊδία της κυβέρνησης, που διαχωρίζει τις εργαζόμενες: Σε αυτές που βλέπουν το δρόμο της απόλυσης και σε αυτές που θα δουλεύουν "ευέλικτα" με 4ωρα».

Στο πλευρό τους βρέθηκε, εκ μέρους του ΚΚΕ, η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη. Υπενθύμισε την πρόσφατη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, αλλά και τη σχετική θετική απόφαση που υπάρχει από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. «Είναι οφθαλμοφανής η αδικία», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ επισήμανε πως «ανάσταση» για τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να έρθει αν δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μισοζωή με 325,88 ευρώ
Last year...!
325,88 ευρώ: Αυτός ήταν όλος κι όλος ο μισθός που έμπαινε στα σπίτια τους, πράγμα που υπενθύμισαν με το πανό που κρέμασαν στην είσοδο του υπουργείου. Χωρίς επιδόματα, χωρίς δώρα, χωρίς να δικαιούνται ούτε καν άδειες. Κι αυτά τα ψίχουλα σταμάτησαν να τα πληρώνονται στις αρχές του 2013, με την κατάσταση που ζουν να είναι σήμερα τραγική. «Εδώ και μια εβδομάδα τρώμε μακαρόνια», «Οχι Πάσχα δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά εδώ πραγματικά μας σταυρώνουν», έλεγαν αγανακτισμένες.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρες ωράριο. Δε δέχονται τους διαχωρισμούς και καταγγέλλουν την κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης. Οπως τονίζουν, το ίδιο Σύνταγμα που επικαλείται ως εμπόδιο ο αναπληρωτής υπουργός, ίσχυε κι όταν ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθετε σωρεία Ερωτήσεων. Κάθε μια θυμάται μια «δέσμευση» που σήμερα την πήρε το ποτάμι. «Αποκλείεται να μείνετε απ' έξω», τις διαβεβαίωναν προεκλογικά οι ίδιοι που τώρα κάνουν λόγο για ...μοριοδότησή τους σε μελλοντικό διαγωνισμό. «Ποια μοριοδότηση; Οταν θα φτάσω 70 χρονών;», λένε χαρακτηριστικά.

Από τους συγκεντρωμένους μαζεύτηκε ένα μικρό χρηματικό ποσό, σαν μια πρώτη ενίσχυση, σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα τους. Ακολούθησε σύσκεψη των εργαζομένων στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην οποία αποφάσισαν μια σειρά κινητοποιήσεις: 
  • Την Κυριακή θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Εμπόριο, στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Καπνικαρέας. 
  • Τη Δευτέρα στις 11.30 π.μ. θα συγκεντρωθούν ξανά έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.